De ANWB heeft kortgeleden bekend gemaakt dat het ‘prachtdorp’ Winsum als winnaar uit de bus is gekomen bij de verkiezing van het mooiste dorp van Nederland. Hiermee blijft de Groningse plaats andere dorpen zoals Urk, Elsloo, Oisterwijk en Hollum voor. In eerste instantie hebben 30.000 Nederlanders gestemd wat volgens hen het mooiste dorp is van Nederland. Na de stemming bleven vijf dorpen over, waaronder Winsum. Uiteindelijk heeft een kundige jury bepaald dat Winsum het allermooiste dorp van Nederland is. Iets wat wij als Winsumers vanzelfsprekend al wisten.

De jury noemde specifiek het Winsumerdiep met de bijbehorende haven (neergelegen bij de locatie van de toekomstige woningen en appartementen). Daarnaast maken de beeldbepalende panden en het gezellige dorpsleven van Winsum veel indruk op de jury. De verschillende bouwstijlen in Winsum voelen aan als een reis door de tijd en onderstrepen de rijke historie van Winsum. 

De ontwikkelaars achter de nieuwe invulling van het Boogplein zijn enthousiast om verder te bouwen op alles wat Winsum zo speciaal maakt

Volg ons op sociale media